ny chef, köpa blasten på blomkålen? och hur mycket man tjänar i Polen

Har inte hänt så mycket idag, vi fick ny chef (igen), hon ska i och fö sig bara stanna två veckor, sen kommer det ytterliggare en.

En lite smålustig grej var en av våra stamkunder som hade med sig en kniv som han skar bort all blasten och stösta delen av ”stocken” på blomkålen med, jag tänkte att jag skulle säga till honom, men vad säger man liksom i en sådan situation?

Sen pratade jag med min arbetskamrat som är polska, och frågade hur mycket man tjänade i Polen, hon ville inte berätta det eftersom ho ntrodde att jag skulle skratta, men sen efetr många om och men så sa hon att du måste tänka på att ungefär halva lönen för de flesta arbetare gå till hyran efetrsom bostadspriser stigit snabbare än lönerna.

Hur mycket tjänar man då som servitris i Polen genomsnittligt? 1200:-/mån, inte 12000:- utan verkligen 1200:-. Ungefär där låg arbetare i allmänhet, sen berättade hon att hon hade en väninna som jobabde som doktorand och där låg lönen på 1600:-/mån.

Sen pratade vi lite om EU, hon tyckte att EU helt klart var mest positivt, men hon sa att hon hade fått uppfattningen att de flesta gillade inte först bi styrda av kommunisterna och nu av EU, de tycker helt enekelt att de lämnar ifrån sig sin suveränitet än en gång.