Pendla (svär inte, kör inte rattfull om du är 76 år och obehagligt med krossade fönster) & musik

Missade bussen igår, gick in och tog en falafel-tallrik istället, och missade nästa buss på också.

Tror jag tröttnat på falafel bigtime nu, jag gjorde falafel hemma i köket och sen efter det har jag tröttnat på smaken.

i alla fall när jag satt i busskuren så small helt plötsligt rutan till höer om mig, jag satt tre meter från den, som tur vad, ganska obehagligt i alla fall, jag hann inte uppfatta vad som hände, antagligen var det någon som cyklat förbi på cykelbanan bredvid och drämt in den verkliegn hårt eftersom sådana rutor inte går i sönder i första taget.

På tåget hem så tänkte jag frsjunka i min bok, men kupén befolkades av medelålders par som tjattrade. Efter ett tag så gav jag upp mitt läsande. Bakom mig hör jag:

– Men svär inte, Lennart

– Jag säger vad fan jag vill

– Du är full, Lennart, drick inte mer här på tåget,

och föresten, jag är så orolig för Gittan företsen, hur många promille hade hon inte i kroppen?

– Kärringen är 76 år för fan, låt henne köra

– Men svär inte, Lennart. Jag vet inte hur många gånger du svor på bussen innan.

Kvinnan ströp en nysning.

– Men nys ordentligt för fan.

– Men svär inte, Lennart

– Jag slutar svära om du nyser ordentligt.

– Men vi är inte hemma nu, då kan man inte hålla på nysa.

– Det är ingen som bryr sig, (nej, verkligen inte tänkte jag) dessutom kan man få hjärninfarkt, stoke

Äntligen nös hon utan att att kväva den (hon hade kvävt säker tio nysningar innan på tåget)

Nu kom de in på ett annat samtalsämne om Helsingborg och hur fint det är där och hur de pratar där, att de säger hynd och byss och inte hund och buss.

Nä jag reste mig upp kunde jag inte låta bli att se hur de såg ut, efter att bara hört deras röster, ibland blir jag helt förvånad över hur personerna som pratat er ut på ett visst sätt.

Jag vet inte om jag hellre skulle läst bok :-)

Musik. Och föresten, för min egna anteckningar, nu lyssnar jag väldigt mycket på svenska bandet Edson, fixade deras andra platta också, men den gillade jag inte riktgit lika mycket, men jag ska lyssna lite mer på den, kanske kan jag lyssna in mig på den och upptäcka några bra låtar. Ialla fall ”nearly took up smoking” och ”thomas” gillar jag bäst på deras första platta.