Vad ska en bra bok innehålla?

Jag läser ”mannen och hustrun” av Tony Parsons nu, uppföljare på ”mannen och pojken” (som sålde i 10 miljoner ex) men jag tycker uppföljaren inte alls är lika bra. Så jag funderade på vad en bra bok ska innehålla.

Jag vet till att börja med att det inte finns några måsten.

Men boken tar upp huvudpersonen.s tankegångar i form av t ex dennes tankegångar krig hur mycket han älskar sin familj. Jag tycker det känns mastigt, det blir helt enkelt för mycket tankar.

Vad vill jag då att en bok ska innehålla, tänkte jag när jag gick hemmåt med min tunga kassar i regnet, jo, beskrivningar av olika möten med människor och fenomen som jag inte är bekant med.

Alltså kanske en ”punkt ett” i listan vad en bok ska innehålla för att jag ska gilla den. Visste kan den beskrvningen göras nra eller dålig, så nästa grej för mig bör kanske vara att filosofera ut vad jut denna punkt bör ha för riktlinjer.