Marit, Marit, Marit

Tänk om det alltid kunde vara så, att när jag hittat en ny artist jag lyssnar en jättemassa på, har gratiskoncert i stan. Det är så väldigt sällan det händer tyvärr, men igår så spelade Marit Bergman på Malmöfestivalen.

Helt bra koncert dessutom, hon är verkligen en bra liveartist, äkta och karismatisk, ja överhäftigt var det.

En annan kul grej var att det var två tjejer utöver henne på scenen, som jag tycker är jätteovanligt i popkoncert-sammanhang.

Efter det var det ”Fjärde världen” feat. AFC. AFC som var två små rakade Uppsala-killar, jag tyckte så likadana ut (kanske var de bröder?). Och efter det The Mo och sen Petter. Petter var bra, synd bara att han inte har en massa ”feat:ering”-artist på scen när han spelar, som han har på skivan. Don Diego var med på en låt i alla fall och det var kul att se honom.

det var tredje eller fjärde gången jag ser en petter-koncert, andra gången jag ser en the Mo-koncert (de bandet gör sig helt kjlart mycket bättre på Blekingskas trånga mörka nationshus) och andra gången jag ser en Marit Bergman-koncert. Jag kunde inte låta bli att känna mig gammal när jag tänkte på det och såg min lillebrors, kompisars småsystrar som nu, är sådär 16-17 år nu och jag tänker på ”som de små dagis-flickorna”, nu står och röker och hånglar framför mig.

Relaterat: Marit Bergman:s hemsida