Fundersam, viktminskning & "fest" hos amerikanen

När jag kom hem idag från jobbet så funderade jag på hur misslyckad man kan bli. Man kan väl altid bli mer misslyckad i alla fall, än vad man är, sen gick det upp för mig att jag faktist inte har något svårt sjukdom eller är gravt handikappad så jag ska verkligen inte klaga, utan vara glad för det istället. Det känns skönt att få lite perspektiv på saker och ting.

Igår skrev jag i en av mina andra bloggar om att jag försöker gå ner i vikt igen, lär mer på mittinternet.com/bollen/.

Så kom jag på något roligare att tänka och skriva om, nämligen när jag var hos min vän amerikanen på ”fest” i söndags. Han sa att jag kunde ta med mat om jag ville (vilket jag tolkade som att man skulle göra det), och att det skulle börja klockan sju, inte svenskt ”absolut prick sju” utan mer amerikanskt/sydeuropeiskt sju.

När jag kom dit en timme senare så hade kanske hälften av alla kommit. Han hade lagat en gryta med en massa grönsaker och linser och några andra ingridienser, men det var väldigt se vad det var för något, allt var en enda står gröt (tyckte jag det såg ut som) som var brun. Det gick inte heller att smaka vad det var för något eftersom han hade tömt curry-burken i grytan.

Som vanligt när det är ”fester” i studentkretsar så är 90% av besökarna killar, vi var tio stycken och en var alltså tjej, av de som var på festen alltså. Sen kom det en till från korridoren som festen var, men hn gick igen, så hon räknandes inte, annars kanske det slagit rekord med 20% tjejer!

De flesta andra var också utbytestudenter (som amerikanen, fast han är forskare) så när min rätt kom på bordet som jag hade tagit med (det var för övrigt bara jag som tagit mer mat) så kastade nog alla över sig den, för jag hann inte se den innan den var slut.

Alla tyckte verkligen det var gott och kul med något typsikt svenskt, varpå jag fick förklara att det var en påse djupfrysta mexikanska wokgrönsaker.

Sen bjöd Litauern (det var egentligen hans fest på något sätt) på typiskt lituensk 50%-ig likör. Så kvällen var rätt kul ändå.