en bild och fredagsfyran

Jaha, då tänkte jag göra mina första fyra någonsin.

Fredagsfyran från Annica Tiger:

En om böcker, bara för att det är kul att se vad folk läser och kanske

få lite boktips.

1. Vilken bok läste du senast eller läser just nu?

Onåd av nobelpristagaren JM Cotzee.

2. Kan du kortfattat berätta vad boken handlar om och vilket betyg

mellan ett och fem får den?


En lärare på ett universitet som övertygar en av sina studenter om att ligga med honom, han blir kär, hon blir nog förvirrad.

Jag vill inte ge betyg, istället kan jag berätta att detta är en sådan bok som får mig att längta tills jag ska läsa den igen och att den ger mig en feelgood-känsla, för stunden i alla fall. Och det är väldigt härlig tatt känna så med en bok, tycker jag.

3. Skulle du vilja skriva en egen bok och i så fall vad skulle den

handla om?


Jag har faktist börjar skriva några gånger, och alla gånger har den handlat om mitt liv. Denna bloggen är någon slags kompromiss med mig själv, där jag försöker skriva så att andra männiksor kan hänga med i vad jag skriver, utan att känna mig (men jag vet inte om jag lyckas) och nåot som inte blir alldeles för självutlämnande.

Men det blir nog aldrig någon bok, jag har märkt det att jag bara skriver när jag mår dåligt, och har insett att jag inte mår bättre av att skriva.

För mig är det viktigare att jag mår bra än att jag lyckas skriva en bok, så jag hoppas inte det blir en bok, på sätt och vis.

4. Vilken svensk författare och utländsk författare tycker du är bäst.

Zadie Smith, jag har inte läst ärskilt mycket böcker, men henne gillar jag i alla fall.