Skillnader i välfärden i världen (1) och lågmäld popmusik

Pratade min kompis i Californien igår, han var hemma från jobbet på grund av halsont.

I Californien kan man ta fem dagars sjukledigt per år berättade han, om man är sjuk tre dagar i rad så måste man ha individuellt samtal med chefen.

Jag undrade vad som hände om man var hemma och var sjuk i mer än tre dagar:


”- Jag vet inte, jag har hört talas om folk som varit sjuka i tre dagar i rad men aldrig mer än så.”

musik!

För övrigt har jag hittat ett nytt band att lyssna på som heter ”The Kings Of Convenience” och kommer från Bergen i Norge.

Sen om du vill ha mer lyssningtips så kan jag rekomendera Elins Sigvardssons ena låt på hennes nya album ”Smithereens”, låten heter ”Yellow Me”, annars är jag inte jätteimponerad av hennes nya album, känns som melodierna upprepas så många gånger att jag tröttnar å låtarna efter några få lyssningar.