Läsvärt bland svenska bloggar 10:e maj 2005

Mitt roadmovie-liv fortsätter, jag sover väldigt mycket nu i och för sig.

Därför väljer jag bloggar framför dokusåpor
En annan med roadmovie-liv är Linda Skugge som börjat blogga (jag undrar om jag är den 50:e bloggaren som skriver detta ?). Jag gillar inte hennes krönikor, men hennes blog, om hennes femåring och så är skön, me like, eller hur man skriver.

Måste i och för sig skriva till henne och berätta varför jag läser Eriks blog, som hon tycker är så tråkig att hon måste läsa något om Robinson-Olinda i Expressen.

Jag tittar aldrig på dokusåpor, jag har valt att läsa bloggar istället, jag tittar inte på tv, jag tittar på internet istället. Jag läser hellre Eriks blog än ser Paradise Hotel, jag får mindervärdighetskomplex och känner mig ful, fet och oattraktiv när jag ser alla casanovorna i Paradise hotel. Det känner jag aldrig när jag läser Eriks blog, han skriver inte ens särskilt bra, har sama åsikter som mig, men uppmärksammar saker som jag inte hittar någon annanstans.

Läsvärt bland svenska bloggare
Andreas (han som hade ettanolla.com innan och skrivit skejtarboken) är nog en av de jag tycker skriver bäst.

Som kolumnist på Folkbladet skriver han om sin kompis:s konstnären som försöker sälja in sina verk på gallerier i Malmö:

– Jag hade med mig lite foton på mina grejer för att visa dem på några gallerier.
– Bra, sa jag. Det är tåga i dig.
– Så kom jag in på ett galleri, gick fram till en uttråkad kvinna bakom en disk och slängde fram mina foton. Vet du vad f-nskapet sa?
– Nej, jag har faktiskt inte en aning. Men jag gissar att hon inte beundrade din teknik.
– Hon sa ”Jag tycker inte om när konstnärerna själva kommer hit med sina verk”.
– Nehej, hur ska de göra då? Faxa in grejerna?
– Jag vet inte. J-vla, förbannade, skitgallerister.

och ett annat citat:

Ett annat galleri hade sagt att de skulle satsa på ”unga lovande konstnärer” resten av året och önskade honom lycka till.
– Vad är jag om inte ung och lovande? Jag är ju bara 28!
– Är du? Jag trodde du var äldre.

Källa: http://www.folkbladet.se/ (Djuplänk)

Läsvärt bland svenska bloggare 2
Marinas-hideout: Inget 6 för 30

på många av mina läsares begäran, ta upp det här med att vara oskuld fastän man passerat tonåren.

brian milo tar snygga foton.

Kanske något: Intervju med Natalia Kazmierska i konstbloggen ”Sarts”. jag gillar verkligen inte alls natte så jag vet egentligen inte alls varför jag bryr mig, hon är liksom så elak, jag gillar snälla människor, *snyft*.

Dagens bild
dagens bild brukar jag lägga upp på min andra blog, costodia.com, men idag tänkte jag lägga upp en bild här i anknytning till att jag skrev om Andreas vän konstnären.

Det finns andra vägar att publicera sina verk, göra en bok av dem som Sannah och jonas gjorde eller lägga upp dem och trycka dem i a3-format, rama in och sätta upp dem på alla sina väggar i huset, som jag gör :-).