Blogstafetten: Mitt tips på en film, en bok, och en låt som ger höstkänsla, och varför

Höstkänsla vad är det? Jag måste reda ut det först, vad är en höstkänsla för mig? Det är när löven faller och gulnar och rödnar. Men det är inte så jag läser böcker, det är inte så jag tänker när jag ser på film eller lyssnar på en cd. Men kanske en film, en bok, och en låt jag lyssnat på i höst eller någon annan höst.

I så fall är svaret enkelt.
film: Before Sunset
bok: Ett öga rött av Jonas Hassen Khemri
låt: Anna Ternheim: Shoreline

Filmen Before Sunset
En film med Ethan Hawke som är uppföljaren till en film som gjordes för 10 år sedan. Den handlade om ett par som träffades på ett tåg, de hade en natt med diskussioner som satte spår, men när natten var över så var killen tvungen att åka tillbaka till USA.
De sa att de skulle träffas ett halvår senare.
I uppföljaren så visar det sig att de inte träffades et halvår senare, utan killen skrev en bok om händelsen istället. Nu är han på promotionresa i Frankrike och tjejen kommer och lyssnar på en av hans bokprat. Sen är filmen 1 timme diskussioner som väckte lite tankar hos mig, inte övergrymt mycket, men lite, och det räckte för att jag skulle gilla den.
http://www.imdb.com/title/tt0381681/

Boken ”Ett öga rött” av Jonas Hassen Khemri
Jag gillade inte boken alls först, det kändes som den rättfärdigade en massa saker jag inte gillar, som sabotage och så.

Men sen blir det en dagbok som beskriver känslor, känslor som jag själv kommer ihåg att jag haft, det är kanske inte grymt speciellt med en sådan bok, men när jag tänker efter så kan jag inte komma på att jag läst en sådan bok förut. Och jag tycker det skönt att läsa att det finns andra människor som haft samma intryck som mig.

Låten ”Shoreline” av Anna Ternheim
Jag läser inte mycket böcker, jag ser inte mycket film, men jag lyssnar otroligt mycket på musik.
Malmöfestivalen var som förra året startskottet att jag började lyssna på en del musik. Frida Hyvönen, Jenny Wilson och Anna Ternheim, var de tre artister jag kommer ihåg att jag såg, och jag har lyssnat på deras skivor mycket, väldigt mycket, morgon middag kväll, typ.

Första gången jag hörde deras musik var det inget jag gillade, men liksom successivt så har jag gillat den mer och mer, och stegvis så har jag kommit till att gilla den väldigt mycket.

Varför då Shoreline? Nej, jag vet faktiskt inte, jag valde bara en i högen, Shoreline är en cover och titeln på en maxi-singel som Anna Ternheim släppt, jag gillar hela maxi-singeln väldigt mycket, precis som jag gillar hennes dubbel-cd, där jag mest gillar de akustiska versionerna av låtarna.

Så, Blogstafetten det var mitt bidrag.
Jag fick ämnet från Wibjörn som skrev ”Så fixar du en mysig novemberhemmakväll”. Och nu är det tänkt att jag ska hitta på ett ämne till Emil.
http://sveriges.com/blogstafetten/