Longan – En av världens godaste frukter?

Tre kilo, tre kilo longan alltså. Jag erkänner att jag tvekade på om jag inte gjort något galet när jag gick ifrån butiken med tre kilo longan.
Ska du ha tre kilo longan? Frågande killen på Kina Center förvånat. Mannen som presenterade mig för den kinesiska frukten, ägaren av Restaurang Asien satt också där och tittade förvånat. När expiditen sa att de höll ungefär en vecka blev jag ännu mer tveksam.

Det fanns bara en och tre kilosföpackningar, ett kilo kostade 70:- och tre 130:-.

Det hör till saken att litchi är en av mina favoritfrukter, och jag är MYCKET frukt. Sharon/Kaki är en annan och jag blev superglad när Netto började sälja en kilosförpackningar kaki för 18:90 innan i vinter.

Svåråtkomliga favoritfrukter är ännu mer spännande, säsongen för litchi och longan är kort, visst finns de på burk sen men annars finns de bara färska under december januari och kanske februari och mars också. Att hitta färsk Longan tror jag är i stort sett omöjligt, jag har bara sett det på Lillys Thai Market i Lund och Kina Center på Möllevångstorget i Malmö.

Nu ska jag försöka göra något spännande med mitt nyinköpta rosenvatten :-) och tyvärr misslyckades jag med Johan surdegsbröd jag bakade i måndags, det blev degigt, jag vet inte riktigt vad jag gjort fel, men satte en ny rågsurdeg direkt.

Länkar
* – Livsmedelssverige: Litchi
* – Matälskaren och restaurang Asien
* – Kinesiska frukter: Litchi och longan
* – Mitt försök med Johan surdegsbröd
* – Gitto inspirerade mig till att köpa Rosenvatten