Cofiterade körsbärstomater


Mataffären sålde körsbärstomater för 16:90 kilot och jag köpte på min en massa. Men så insåg jag att jag inte kommer hinna äta upp alla.

Vad ska jag göra med dem?

Möllans ost hade de confiterade körsbärstomater inlagda i olja, tror jag de var, det var i alla fall otroligt gott, så jag bestämde mig för testa.

Confitera eller confittomater, är för mig samma sak som att doppa dem i kokande vatten så att skalet blir lösare och smaken förhöjs (jag tycker de den gör det på på vanliga tomater som inte smakar någonting i alla fall, men det kanske bara är som jag inbillar mig)och sen låta de ligga inne länge i ugnen på låg värme, förslagsvis 100 grader i flera timmar.

För att de ska hålla bättre la jag dem i olja, ännu en sådan grej som jag inte vet om det är vetenskapligt rätt, men jag tycker i alla fall att de klarar sig längre i olja, så jag lägger dem i det i alla fall. Jag tycker inte det blir lika gott när de är alldeles oljiga, men de håller sig alltså längre.