Att misslyckas i köket

Många gånger har jag tänkt att skriva om alla mina misslyckaden köket, så som mina färska kryddor jag alltid köper när jag är på Möllan, men sen aldrig har till att använda, blir dåliga och ibland till och med ruttnar.

Jag tycker det är viktigt att misslyckas, jag möter många som säger att de inte vill prova det ena eller det andra för att ”det säkert bara blir dåligt ändå”. Jag är helt motsatt där och provar lite för mycket, kan jag i alla fall tycka i bland.

Men så tänker jag på Ingvar Kamprad som berättade i sin självbiografi att han trodde att han var den man som gråtit sig till söms mest efter alla misslyckanden han gjort med Ikea. Boken slutar med att berätta om att Ikea har kunnat möblera hem i länder ”för de många människorna” som Ingvar själv skriver, så jag tycker man kan säga att han lyckats med sin dröm, att möblera folkhemmet.

Jag har många gånger velat döpa om min blog till ”konsten att misslyckas i köket” eller något i den stilen, men än så länge nöjer jag mig med att visa en bild på mina underbara Longan-frukter som jag hittade i kylen igår, genommögliga.