Smör med äppelcidervinäger och besök på Vendel at Sturehof

Visst har jag läst om finkrogar och recensioner, sett filmer och så men aldrig testat så många själv.

Men så hade Vendel at Sturehof ett tält på Malmöfestivalen, där de serverade den allra bästa festivalmaten enligt mitt tyckte, rimmad oxbringa med potatissallad. Den var så god att jag kände att jag måste testa lunchen på deras restaurang.

Lunchen var helt fantastiskt, förrätten var en sallad av morötter och gurka, yogurt med mynta som dressing, låter inte så coolt, men var motsatsen, alltså helst fantastisk. Huvudrätten likaså, perfekt tillagad lax men någon potatispuré. Smöret till brödet hade de äppelcidervinäger i.

Synd bara att kyparen var så stressad, eller om han var bara nochalant, jag ville fråga en massa, men hade verkade hela tiden alldeles för stressad och så fort han svarat försvann han.
Ett annat halvminus eller att vattnet kostade 65:- för en 60cl flaska, fast så var det i och för sig Malmbergs mineralvatten från skånska Yngsjö, så det är säkert så dyrt.
Känner mig gnällig nu när jag skriver det, men det kändes liksom så när jag var där, och det var det intrycket jag ville förmedla.