Tryffelpecorino, Blossan årgångsglögger och Taleggio och Gorgonzola i ett


Bästa osten jag smakat på månader! En blandning mellan Taleggio och Gorgonzola, inte alls lika mögel som Gorgonzolan med minst mögel, så extremt mycket mer smak än den mest lagrade taleggion, och helt utan jästsmak (som Taleggion tyvärr gärna vill smaka fast jag rumstempererar den). Tack Alex på Njutbar! :-)


Jag får erkänna att jag aldrig druckit så mycket finglögg från Systemet förut (de kostar ju mellan 50-80:- flaskan!) Men i år så kom jag just den dagen då de sålt 1487 stycken flaskor på tre dagar av Blossas årgångsglögg, då var jag bara tvungen att köpa en av de tretton resterande, och den var så underbart god. Ikväll testar jag några av Blossas årgångsglögger som man kan beställa på Bolaget i ett snyggt litet paket. Även de spännande och goda. Och fastiskt värda sina pengar.


Tryffelpecorino ska ju inte se ut så här, eller hur? Den ska ju vara torr hård och se ut som den är lagrad i en grott i flera år? Men det gjorde den, och kostade bara 25:-/hg på Osthuset i Lund. Men det det var inte min kopp av te, tryffel i salami gillar jag, men varken i Brie eller pecorino.
Detta var den enda produkt som jag tyckte var billigt av de jag jag skrivit om idag och eftersom den inte föll mig i smaken känner jag som en matsnobb :-(. Som tur är så kan jag glädja med att Lidl har plockat in både Parmigiano Reggiano, Pecorino Sardo och Pecorino Romano i sitt standardsortiment (139:-/kg för pecorinon).