Underbaraste högreven, gröna teer och mascarponechoklad

Veckan i sammandrag:

Hög på högrev(bra rubrik stulen från Gitto). Lät den ligga framme på diskbänken i säkert två timmar för att får den rumtemperarad, glömde den och blev rädd att kanske bakterier angripit den, så jag saltade in den i grovsalt och lät den ligga ungefär lika lång tid till. Efter det, in i ugnen, 125 grader och upp till 57 i innertemperatur. Den absolut mest underbara högrev jag någonsin ätit! Skivade den i tunna skivor i skivmaskinen och hade till veckans matlådor.


På café Kräm i Helsingborg hade Axel fått in en massa gröna teer från Johan & Nyström, jag köpte och låter bli att lägga bladen i te-sil för att de ska kunna utveckla sig. Underbara smaker!


Matkaravans-Hanna är bäst! Blanda vit choklad med lika mycket mascarpone, smält ner den tillsammans, tipsade hon mig om. Jag hade inte vit chokladen förra veckan så det fick bli mörk, men vilken härlig smak!