Cremé Brulé var meckigare än vad jag trott

I tisdags gjorde vi efterrätter i skolan. Cremé Brulé var meckigare än vad jag trott, först smälta choklad (vi gjorde iofs med vit choklad) och vispa äggvita med vaniljstång, in i ugnen i sådana små cremé brulé-formar, cocotter hette de om jag inte minns fel, i ett vattenbad, men vattenångan fick inte droppa ner i brulén, så vi fick folieinplasta dem, sen in i kylen i några timmar och sista det roligaste, avbränning men gasbrännare.

Så lärde jag mig skillnaden mellan cremé brulé och creme caramel som jag alltid blandar ihop när jag ska beställa efterrätter på restauranger (eftersom creme caramel heter Brylepuddning på svenska.

Kul reflektion: Nu när jag skriver ner det tycker jag inte det känns så komplicerat, kanske jag ska testa ikväll igen..