Världmästerskapen i kaffekokning

Tog en tripp över sundet idag, för att se världmästerskapen i kaffekokning, World Barista Championship. Några av mina arbetskamrater tyckte att jag kunde ställa upp efter att jag har råkat få mottryck i aeropressen i personalköket på jobbet, så att supen sprutade upp över mina vita arbetskläder och resten av den vita personalköket.

Men nej, man måste vara yrkesverksam barista för att ställa upp, och dessutom måste man ha vunnit de nationella uttagningstävlingarna.

Men att tävla i att göra kaffedrinkar samtidigt som meningen är att lyfta fram specialkaffe och smakerna i kaffet tycker jag blir lite märklig. Jag kan inte komma på någon annan som gör kaffedrinkar än just baristor som tävlar WBC.

Mässan var lik andra branschmässor med säljare som använder samma fraser som när de säljer torktumlare eller bilar.

Det var liksom så väldigt långt ifrån det som gjrode att jag börja gilla specialkaffe, att komma in på en kaffebar och prata lite med baristan.

WBC World Barista Championship
Aeropress