Järna är så mycket mer än Saltå kvarn

Det ända jag kände till om Järna innan jag läste en artikel i tidningen Filter var Saltå Kvarn.

Men det är en himla massa verksamheter, och alla verkar utgå från en slags filosofi eller hur man ska beskriva det, som heter antroposofi.

De har en klinik som heter Vidarkliniken som försöker hjälpa människor som fått all hjälp de kunnat få inom den vanliga sjukvården och ändå inte blivit botade, några restauranger, en hel massa livsmedelsproducenter och sist men inte minst väldigt fina hus.Vi åt på restaurang Robygge, maten var näst intill vegetarisk och väldigt god. Jag blir alltid lika imponerad över en buffé men nästan bara vegetarisk mat, mat som man bli mätt på, och som är god.

Slutligen besökte vi även Saltå Kvarns lilla butik bredvid den stora kvarnen, men sina tiokilosäckar vetemjöl, där bagerivetet inte har tillsatt askorbinsyra som vanliga bagerivetemjöl (för att vetet ska binda bättre) utan en större mängd vårvete istället.

Verkligen värt ett besök!