Ölbryggeri i Amsterdam, boktips för matälskare och andra resmål


Hemma från Amsterdam – Bryssel och Paris.
En av de härligaste eftermiddagarna var när jag och min bror hittade ett litet mikrobryggeri i Amsterdam, som låg på samma gatan som vandrarhemmet. Bryggeriet var inrymt i en gammal vindmölla och de hade server/pub bar där i anslutning till bryggeriet. Riktigt goda ölsorter, och lika härlig stämning med långbord ett stenkast inifrån en av Amsterdams många kanaler. Bilder och namn kommer.

Jag har läst ut några böcker på semestern, Tyst hav av Isabella Lövin, Kitchen Confidential av Anthony Bourdain och Hett av Bill Buford. Hett är väl den bok som ligger mig varmast om hjärtat eftersom den beskriver den passion jag har för mat bäst, som pricken över i:et läste jag den när jag reste igenom Emilia-Romagna, Toscana och Marche, landskapen där en del av boken skrevs. ”Tyst hav” läste jag klart igår efter att spenderat 24 timmar på Orly-flygplatsen i Paris. Eftersom jag jobbar en hel del med fisk på jobbet så är den extra intressant för mig kanske, men jag tror de flesta matintresserad skulle gilla den. För mig beskriver den kärleken till naturen på ett bra sätt, och har väldigt bra sammanställt situationen i våra fiskevatten. Nu vill jag verkligen åka upp till Smögen under lågsäsong och prata med Kornö-Bosse och Gösta på Göstans fisk, och ner till t ex Kap Verde ö:arna och uppleva fiskkulturen där, innan den försvinner, om den inte redan gjort det.