Vackra hönor i Amsterdam

Sedan mitt matintresse tagit fart de senaste åren har också min uppskattning för naturen blivit större. Numera längtar jag till att mina föräldrars äppleträd av den söta sorten cox orange ska få sina äpplen att växa ut, innan i sommar har jag blivit lycklig av att plocka deras rabarber som jag gjort supersyrlig saft på.

Något som är ganska nytt för mig dock är att se djur som mat. Innan har jag känt en sorts olustkänsla inför att fundera över det, att jag fortsätter att äta kött, fast jag har så otroligt svårt att se något döda ett djur och slakta det.
De flesta runt omkring mig verkar ha samma obehagskänsla. Och visst det är obehagligt, samtidigt som varje livsmedelsbutik har en köttavdelning, en majoritet av svenskarna äter kött antingen frukost, lunch och middag, eller vid alla tre tillfällena.

Artikeln i Magasinet Filter om grisuppfödning på tre olika gårdar var så otroligt bra tyckte jag. Läs den.

För mig har det gjort att jag uppskattar djur mer, även djur som ska bli till mat på någons tallrik.

När jag och min bror cyklade från Amsterdam och ut på den holländska landsbygden mot staden Edam, där Edamerosten har sitt ursprung fick jag syn på dessa hönor och tuppar, och kunde inte låta bli att tycka de var så vackra!