Vitkålsjuicebröd & råsaftscentrifugsglädje

Idag har jag lyckats mer en surdeg, på råsaft från rödbeta.

Jag köpte en råsaftscentrifug förra veckan och passar på att leka med den. Hur smakar vitkålsjuice?
Den luktade så skarpt att jag vågade inte provsmakade, när jag tänkte på att jag har hört att vitkål innehåller svavel (nu hittar jag inte något om det på Google, men jag har för mig att både Lisa och Per Olof Hegg skrivit om det).

Men det är ju synd att bara kasta bort juice från ett vitkålshuvud, och eftersom jag höll på att baka bröd samtidigt så hällde jag i juicen i degen istället. Det blev spännande och väldigt gott, brödet fick en lite speciellt god smak.

Nu på morgonen gjorde jag apelsinjuice och tänkte att det är ju synd att slänga alla hinnor som rensas bort i centrifugen, så idag fick de följa med ner i degen.

Nedan lite bilder på frukt jag tyckte blev fin att fotografera.

Mer Möllevångstorgetbilder, jättefin annans, 3 för tio, majs för 2,50:- stycket.