Parma Slega i Langhirano

Detta inlägg har jag sparat, det var nog bästa dagen på semestern, delat med vandringen i Cinqe terre.

I höstas träffade jag en man, Stefano Borchini som äger ett företag som heter Parma Slega. På mitt jobb säljer jag hans skinka och har länge tyckt att det är bland de bästa vi har. Han var trevlig och sa att om jag hade vägarna förbi var jag välkommen. Och det ordnade så jag hade.

Skinkorna hålls ganska kallt de första tre månaderna för att sedan stegvis få gå in i högre temperaturer. Till sist när 18 månader passerat klarar skinkorna rumstemperatur.

Jag var förberedd på att det skulle vara ganska mycket maskiner i ”fabriken”, men det var det inte, det stod fem man och putsade skinkorna, sedan var det en massa olika kylrum med olika temperaturer och olika luftfuktigheter.

Så fina de är