Bok: Sylt & Marmelad

Jag fyndade Jan Hedhs bok Sylt och Marmelad för 79:- på Akademibokhandeln på Entré.
Billigast på Prisjakt är 155:-.
Lyriskt berättade jag det för min matintresserade arbetskamrat som just kommit hem från Småland med femton liter nyplockade blåbär.

-Vill du låna den? undrade jag (hon hade just berömt Olof Viktors i Glemminge som också är lite av Jan Hedh skapelse)
– Nä, asså jag pallar inte, han gör allt så avancerat och så.

Och det har jag också tänkt på. När jag köpte hans bok ”Bröd” så gav jag mig på hans recept fast det verkade komplicerat. Det blev ganska kasst resultat, kanske för att jag var slarvig någonstans (och det tycker jag framgår ganska tydligt när jag sett honom på några framträdande, att det är väl det värsta för honom, att vara slarvig).

Men samtidigt så finns det nog många som vill vara lite slarviga när de börjar med ett nytt intresse, efetrsom de gör det på sin fritid, och gör det lite som avkoppling. Kanske är det därför Pain de martins blogg passade mig så himla bra.

Sedan jobbade jag två år som bagare och efter det var det lite lättare att lyckas med Jan Hedhs recept, jag jag vill nog gå så långt och säga att några av recepten i hans bok är helt fantastiska! Och nu vet jag, att som bagare måste man vara väldigt noggrann.

Nu ska jag bara försöka övertala min arbetskamrat att jag kan få låna några småländska blåbär av henne och göra god blåbärssylt på ett Jan Hedh-recept.