Politik och kaffebarstips

Sitter och lyssnar på Tomas Andersson Wij (Hälsningland) och tänker på det där han sa på spelningen på Malmöfestivalen. Om Malmös starke man inom socialdemokratin, mannen som låg bakom att Rosengård blev till, som när han fick för mycket kritik för sina mångmiljonbyggen, tog på sig sin finaste kostym gick och dränkte sig i hamnbassängen.
Och när han berättade om när han läst gamla protokoll från fackföreningsmöten från 20-talets Malmö, och noterade att allt som oftast kom frågan upp ”Är livet värt att leva?”. Men om de jobbade 12-timmarsdagar sex dagar i veckan så kanske det var en mer relevant fråga för dem då, än för arbetarklassen idag.

Jag läste i tidningen idag att socialdemokraterna gjorde sitt bästa val i Malmö 1994, efter det har de tappat röster i varje val. Rätt så uppseendeväckande eftersom Malmö 1994 var en stad mycket sämre i de allra flesta avseenden än vad den är idag, tycker jag i alla fall.

Men detta är en matblogg och jag vill egentligen inte blanda in politik i den.

För att ta upp en av de fina sakerna med Malmö har idag vill jag lyfta fram ett litet kafé på Skvadronsgatan (Slottsstaden/Regementsgatan) som heter Melvins. Jag var där i fredags morse och provade deras espresso och deras brygg, från Koppi kafferosteri i Helsingborg.